The Kokon

Een veilige plek voor transformatie

Wie ben ik?

"We are not comforted to become comfortable. We are comforted to become comforters" - John Henry Jowett

Mijn naam is Dorien Knight - inmiddels 40 jaar oud. Na mijn opleiding als Maatschappelijk Werker heb ik een aantal jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt. Ik heb daarna 8 jaar in Kaapstad gewoond. Deze periode voelde vaak als mijn echte training. Ik heb in Kaapstad gewerkt met vrouwen in de prostitutie. En met een lijstje doelen kom je er vaak niet. Ik ben me gaan bijscholen in trauma en ben me gaan verdiepen in manieren hoe je een veilige plek voor anderen creëert die herstel ondersteunt. 
Tevens ben ik in deze periode door een diep persoonlijk proces gegaan, zo mooi en zo messy, maar ook een reis die ik niet had willen missen. Het heeft me gevormd en veel geleerd.

Sinds 2019 jaar woon ik weer in Nederland. Inmiddels verliefd geworden op het krachtige Internal Family Systems psychotherapeutisch model, had ik het voorrecht om de officiële Level 1 training te doen bij het IFS instituut.
Ik heb sindsdien veel vervolg trainingen gedaan. In 2022 deed ik mijn Level 2 op gebied van 'addictive processes" met Cece Sykes. Verder training gehad in oa innerlijk attachment, trauma, autisme, somatisch werk, IFS en werken met psychose. Ik heb sinds 2020 een praktijk aan huis in Ede.

Hiernaast ben ik betrokken bij een mooi inititiatief, Lichthuis Amsterdam, geniet ik van mijn 2 grijze roodstaart papegaaien en 2 katjes, houd ik van creativiteit en ben ik graag in de natuur. Ik zie zelf ook nog regelmatig mijn therapeut, om te blijven verbinden mijn eigen parts. An ongoing lovestory :-).

Of we matchen: ik bied een gratis 30 min intro - dus voel je vrij om contact met me op te nemen.