The Kokon

Een veilige plek voor transformatie

Wat zou ik voor jou kunnen betekenen?


"Ik kan en wil niet je thuis zijn, maar ik kan met je meelopen, tot je Thuis in Jezelf ontdekt. En als het te donker is om het te zien, zullen we dan samen een lichtje maken?"
"Ik ben een bekwame "vroedvrouw" - geen chirurg. Ik assisteer bij "natuurlijke thuisbevallingen" op het gebied van transformatie".


Werkwijze
Ik bied persoonlijke begeleiding en werk graag vanuit mijn hart. Ik breng rust, inzicht en veiligheid (het liefst van binnenuit). 
Soms ben ik een eerste stapje richting therapie - als de drempel te hoog is - als traumacoach.
En tegelijk is het verrassend voor me, dat ik juist ook vaak een plek ben voor mensen na (verschillende) therapieen, om het te integreren en door te werken met verschillende parts vanuit zelfleiderschap. 
Ik heb hoog in het vaandel staan dat iedereen zelf de expert is over zijn eigen psyche/leven. En daar wil ik graag bij ondersteunen.Internal Family Systems 
Ik werk als uitgangspunt met het veelzijdige IFS model, aangevuld met waar nodig andere benaderingen.
Jij kan inbrengen wat er speelt of waar je mee aan het werk wil, dan gaan we samen aan de slag.
Alles is welkom en tegelijk gaan we inzoomen naar dat plekje in je waar aandacht is, om daar ruimte voor te maken.
Bijvoorbeeld, we gaan aan de slag met je neiging om de de lat erg hoog te leggen voor jezelf. We brengen er nieuwsgierigheid in: wanneer dit gebeurt dit?  waar komt dit uit voort? En vanuit IFS: Wie in jou legt die lat zo hoog voor je? Wat is de positieve intentie? Wat beschermt het? Vaak als we echt luisteren komt er heel veel waardevols uit waar we vervolgens soms door kleine stapjes grote verandering in kunnen brengen.
Het belangrijkste is dat jij je parts mag gaan begrijpen, zodat je aan het roer kan komen te staan van je eigen leven. Door je kracht terug te pakken over alles van wie je bent (zelfleiderschap), kan je volop tot bloei komen!
Hier lees je meer over IFS.